Жеги, летни бури на места

Над Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, съобщиха от НИМХ. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки и локални интензивни явления, главно в планинските райони. Жълт код за валежи и гръмотевици издаде НИМХ за тези области, за жеги - в източните райони, където през целия ден ще бъде предимно слънчево.

Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е до умерен, в Източна България - временно силен от изток-североизток.

Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 29°С и 34°С, на места покрай Дунав и в Горнотракийската низина - до 37°С.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, през деня ще се повишава и ще стане по-високо от обичайното. 
 
По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е умерен, след обяд - временно силен. Максималните температури ще са 27°С - 30°С. Температурата на морската вода е 22°С - 25°С. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, вечерта ще се усили до 3 бала. 
 
Над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. В отделни райони явленията ще са интензивни. В планините в Източна България ще бъде предимно слънчево с умерен, временно силен североизточен вятър. Температурите слабо ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 24°С, на 2000 метра - около 18°С. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини