Хиляди се събраха този уикенд на Пернишката крепост, където се проведе вторият парк фестивал „Пейка“

    Хиляди се събраха този уикенд на Пернишката крепост, където се проведе вторият парк фестивал „Пейка“. Гвоздеят във фестивалната програма бе мегаконцерт с участието на популярните на целите Балкани хип-хоп изпълнители от Северна Македония - 2 BONA, най-актуалния рап изпълнител в България - FYRE, очарователните близначки, познати от риалити формата X Factor - Алекс и Влади, както и хитовия певец и поет Папи Ханс. В програмата също се включиха DJ Theo, Epic bath guy, Young bb young, Алпер Чочев и невероятните танцьори от Dance Squad.
    Целият неделен ден беше белязан от пъстри събития - малко преди големия концерт най-нетърпеливите се срещнаха с Алекс, Влади и 2 BONA на специално организирана фен среща в Mall Pernik.През деня крепостта се превърна в сцена за дневно парти с DJ Choizz. На разположение за посетителите бяха удобна Chill зона с пуфове и хамаци, беше открита и фотоизложба на пернишката фотографка Све Велинова. Фотосите представят едни от най-интригуващите екзотични дестинации в света. Екипът на Международния младежки център - Перник бяха подготвили много игри, забавления и рисуване с къна.
    Ден по-рано, на 23 юли, се състоя и голямото парти за електронна музика „Under the stars“. В него участие взеха Balthazar & JackRock, Christian Craken, Boryana, YTRID и BOBE.
    Сцената в парка също се включи в съпътстващата програма на фестивала с две събития - Стенд ъп комеди постановка и рап концерт на „Секта“.
    Парк фест „Пейка“ има за цел да представи новата модерна градска култура, насочена към младежката аудитория, в пространства които тя разпознават като свои, предпочита ги за отдих и разходки. По този начин се социализират и зоните за рекреяция в Перник.
    Събитието се организира от Община Перник, ПИЦ - Перник, МКБППМН - Перник, със съдействието на YTRID Music, Каса Бира, Puratos, Mall Pernik, Ice Vape, EO Dent, Ardes.bg, Еко партнърс, Меда и Blare.
    Медийни партньори на фестивала са списание „Cosmopolitan“, информационни агенции „ZaPernik“, „Мироглед“ и „PernikNews“, ТВ „Струма“ и Радио „Ултра“.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини