Омбудсманът Диана Ковачева с препоръка към „Топлофикация – Перник“

Омбудсманът Диана Ковачева е препоръчала на изпълнителния директор на „Топлофикация – Перник“ Чавдар Стойнев да предприеме действия за съкращаване на първоначално обявения срок от 53 дни за планиран ремонт, който ще доведе до спиране на топлата вода за всички клиенти в Перник. Повод за препоръката са жалби на жители на Перник, както и информация в медиите, за предстоящия от 8 август до 30 септември ремонт.

В жалбите на гражданите се изтъква, че планираното двумесечно прекъсванеги принуждава да правят извънредни разходи за подгряване на вода, посочва омбудсманът.

Диана Ковачева обръща внимание и на това, че заради влошаването на епидемичната обстановка, в област Перник вече са въведени временни противоепидемични мерки и подчертава, че при продължителното прекъсване на централното топлоснабдяване, ще бъде затруднено поддържането на добра индивидуална и колективна хигиена, което е от изключително значение в борбата както срещу COVID-19, така и срещу сезонните инфекции.

В препоръката Ковачева пише, че отчита важността на предстоящите ремонтни дейности, но смята, че е наложително да се потърси начин да се намали техният срок, например с удължено работно време, работа през почивни дни и пр.Тя настоява да бъде информирана в 14-дневен срок за предприетите действия от дружеството.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини