Турнир по класическа борба „ЮНАК“ се проведе пред Двореца на културата в Перник

Изображение 1 от 4

    Турнир по класическа борба „ЮНАК“ се проведе пред Двореца на културата в Перник. В събитиетo, което е организирано от клуб по борба „Миньор“ с подкрепата на Община Перник взеха участие 42 деца от Перник, София, Самоков и Кюстендил.
    Кметът на община Перник Станислав Владимиров, който откри събитието заяви, че борбата е спорт, който е дал много на Перник и България. „Пернишките борци направиха така, че името на града ни да се чува далеч извън пределите на България. Този спорт възпитава упоритост, характер и мъжество и продължава да вдъхновява много бъдещи шампиони“, каза още Владимиров. Той пожела на младите спортисти да наследят спортния хъс и таланта на Иво Ангелов и Боян Радев, за да се гордее Перник с още повече шампиони в класическата борба.
    „Благодаря на г-н Владимиров, че не спира да подкрепя спорта в Перник. Благодарение на общите усилия и подкрепата за една календарна година успяхме да проведем три турнира по борба в града ни“, каза Иво Ангелов.
    Гости на състезанието бяха секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков, световният и шесткратен европейски шампион по вдигане на тежести и почетен гражданин на Перник Йото Йотов, европейски и световни шампиони по класическа борба.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини