Пожарът край Казанлък затвори пътя София - Бургас

Временно е ограничено движението в двете посоки по пътя София - Бургас в района на Казанлък при разклона за Черганово поради задимяване на пътното платно от горящо стърнище. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Пожарът причинява затруднения на движението по пътя между Казанлък и Стара Загора. Образувана е колона от автомобили. Всички шофьори изчакват на място. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“, като се използва обходен маршрут Ягода - Ръжена - Кънчево - Розово - Казанлък и обратно.

Сигналът за инцидента е подаден около 12:30 часа. Горят сухи треви на голяма площ. От северната и южната страна пожарът е спрян от пристигналите на място огнеборци. Към мястото на инцидента пътуват още пожарникари.

До момента за овладяването на огъня работят екипи на пожарната със седем автомобила.

Две бензиностанции са в близост до пожара край Казанлък, на изхода от града към Стара Загора, предаде БТА. Огнената стихия е тръгнала от местност „Старите лозя“, разказва очевидецът Димитър Спиров.

И в момента в местността „Старите лозя" е най-широката част на пожара. Освен лозови насаждения, там има вили и автокъщи.

В района има вятър. Пожарът е минал и от другата страна на пътя, където горят ниви, допълва БТА.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини