Дарителска кампания за издаване на книга - албум се организира в Перник

Дарителска кампания за издаване на книга - албум „Дворец на децата - Перник“ се организира в миньорския град, съобщиха от Център за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс (ЦПЛР - ОДК).

Инициативата е по случай 70-годишния юбилей от създаването на извънучилищни дейности в Перник, който ЦПЛР - ОДК ще чества догодина. Детският комплекс спечели многобройни отличия и награди за този период и се утвърди у нас и в Европа като емблема на извънучилищните дейности. Във връзка с това сдружение „Училищно настоятелство ЦПЛР - ОДК Перник“, заедно с инициативен комитет стартира кампания за набиране на средства за книгата, която да разкаже историята и мисията, резултатите и постиженията на децата от всички артистични форми, съществуващи в Дома от създаването му до днес.

Това са хор „Родна песен“, балетен състав, фолклорен ансамбъл „Граовче“, детско-юношески театрален състав и студио, куклен състав, литературно-творческо студио, школите по изобразително изкуство и музика, отделите „Художествено възпитание“, „Наука и техника“, „Физкултура и туризъм“ и др.

Инициатори на кампанията са настоящият директор на ЦПЛР - ОДК Татяна Китанова, бившият директор Рахила Авиотова, Васил Стоянов - бивш завеждащ отдел „Наука и техника“ и Валерия Чакърова - бивш директор на „Държавен архив“ - Перник и служител в детския комплекс.

Автор на книгата е Рахила Авиотова - дългогодишен директор, под чието управление се изгражда и настоящата сграда. В продължение на години Авиотова е систематизирала фактите и е описала историята на детския комплекс. Сумата, необходима за отпечатване на книгата, е около 25 000 лв.

Кампанията предвижда набиране на средства в електронна платформа, както и по банкова сметка. В инициативата като основен дарител ще се включи община Перник. Кампанията е съгласувана с общинското ръководство.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини