Захарова заговори за "пряк военен конфликт между ядрени сили", обвини Вашингтон

Русия обвини САЩ за повишения риск от пряк военен сблъсък между двете страни, като заяви, че САЩ и други западни държави са провокирали "изостряне на украинската криза", съобщи говорителката на външното министерство Мария Захарова, информира ДПА.

Тя има предвид доставките на оръжие от Запада за Украйна в подкрепа на страната в битката срещу Москва. 

"Вашингтон и неговите съюзници опасно балансират на ръба на открита военна конфронтация с нашата страна, а това означава пряк въоръжен конфликт между ядрени сили", добави Захарова.

Говорителката разкритикува и японския премиер Фумио Кишида за изявленията относно ядрената заплаха, която представлява Русия. "Абсолютно неприемливо" е Русия да бъде представяна като страна, която заплашва другите с ядрени оръжия, заяви Захарова.

За пореден път руски политик или държавен служител размахва ядрена заплаха в контекст че Русия ще диктува.

Не трябва да се забравя, че западните сили проявиха 8-годишно търпение по отношенията на анексирането на Крим, но след този срок апетита на Москва към украйнски територии нарастна. РФ призна (единствена в света) ДНР и ЛНР за държави, сключи договори за сътрудничество с тях и нахлу на украинска територия с очакване, че ще се повтори сценарият от Крим. Това обаче не се случи.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    На
    Наблюдател
    3 -3
    15:05, 12 юли 2022
    Тази Лавров я нарича дебил от време на време!
  • 2
    Ма
    Малазанеца
    2 -1
    15:49, 12 юли 2022
    Тъпа овца е таз жена.
  • 3
    К
    к
    1 -2
    21:58, 12 юли 2022
    лошото е, че заради арменската и чуфутска измет, ще страдаме и ние
Последни новини