Извадиха риболовец, затънал в тиня на язовир в Пернишко

Риболовец на 54 г. от Радомир затънал в тинята на залива Радибош на язовир „Пчелина“, съобщават от Централната рибно-опазваща организация в Перник (ЦРОО). Мъжът уловил шаран 2,920 кг, вързал го   през хрилете с канап за един папур, като наджапал до нивото на раменете си във водата. На връщане обаче затънал в тинята и се наложило колегите му спешно да го изваждат.

На гледката се натъкнал служител на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), който бил скрит зад храстите до риболовния лагер.

Бреговете на язовира са окупирани от риболовци, твърдят от ЦРОО. По данни на организацията все още има недобросъвестни риболовци, които крият риби по храсти и багажници.

За изминалите 18 дни от откриване на риболовния сезон на язовир „Пчелина“ са съставени девет акта по Закона за рибарство и аквакултури. Пет от тях са за прибрана риба. Язовирът е на режим „хвани- пусни“ и риболовците са задължени да връщат обратно във водата уловената риба. Два акта са съставени за нощен риболов и по един – за прекомерен брой въдици и за улов без билет.

Проверките на ИАРА и доброволците от ЦРОО са всекидневни, уточняват от организацията.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини