Парламентът отново не успя да събере кворум за начало на заседанието

Парламентът отново не успя да събере кворум при първа регистрация за начало на заседанието днес. Електронната система отчете 110 депутати.

Изпълняващият длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов даде почивка до 9:30 часа, когато да бъде направен втори опит за регистрация. Но и при повторната регистрация не бе достигнат кворум - 112 депутати от 240 се регистрираха,, липсваха народните представители на ИТН, ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане". Така и днес парламентът няма да работи. В залата се чуха скандирания "Мафия".

Народните представители трябваше да обсъдят процедурните правила за избирането на нов председател на Народното събрание. Вчера "Продължаваме промяната" обявиха, че няма да издигат отново кандидатурата на досегашния председател на парламента Никола Минчев, тъй като "нямат мнозинство". Въпреки слуховете председателят на 45-ото и 46-ото Народно събрание Ива Митева от ИТН заяви, че няма амбиции да се кандидатира за председателското място.

Вчера депутатите не успяха да съберат нужния кворум от 121 души при три опита за регистрация и заседанието беше провалено.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини