Задържаха двама пияни водачи, двама дрогирани и един с фалшива книжка

Петима нарушители на пътя са хванати през последните няколко дни в Хасковска област, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 16.06.2022 г., около 9:50 часа, на булевард „Димитър Благоев“ в Димитровград, служители на Районното управление са спрели за проверка лек автомобил, управляван 37-годишен мъж от града. Той представил испанска шофьорска книжка, която след справка се оказа фалшива. Съставен е акт на водача, а автомобилът е дерегистриран. По случая е образувана полицейска преписка.

На 17.06.2022 г., около 14:30 часа, на булевард „България“ в Хасково, служители на Районното управление са спрели за проверка лек автомобил Тойота Приус, управляван от 40-годишен мъж от града. При проверка с наркотест е установено, че водачът управлява колата след употреба на канабис. Той отказал кръвна проба за химически анализ. Бил е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 17.06.2022 г., в 23:20 часа, на улица „Дунав“ в Хасково, служители на сектор „Пътна полиция“ са спрели за проверка лек автомобил Шкода Октавия, управляван от 41-годишен мъж от града. При тестване с дрегер е установено, че водачът управлява колата след употреба на алкохол - 2,92 промила. Той отказал кръвна проба за химически анализ. Бил е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 18.06.2022 г., около 23:40 часа, на булевард „България“ в Хасково, служители на Районното управление са спрели за проверка лек автомобил Фолксваген Голф, управляван от 22-годишен мъж от хасковското село Боян Ботево. При направения наркотест е установено, че младежът управлява колата след употреба на амфетамин. Дал е кръвна проба за химически анализ. По случая е образувано бързо производство. Бил е задържан за срок до 24 часа.

На 19.06.22 г., около 21.20 часа, на булевард „Съединение“ в Димитровград, служители на Районното управление са спрели за проверка мотоциклет Сузуки Е-750, управляван от криминално проявен 34-годишен мъж от града. При проверката е установено, че водачът управлява мотоциклета след употреба на алкохол - 1.57 промила. По случая е образувано бързо производство. Задържан е за срок до 24 ч. Отказал да даде кръв за химически анализ.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини