Преминава студен атмосферен фронт, жълт код за гръмотевични бури и валежи

За 18 юни е обявен жълт код за опасно време за 14 области в страната. В област Смолян кодът също е жълт. Ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Количества на валежите 20-35 mm. Утрото в Смолян е облачно. Така ще се задържи през целия ден. Максималната температура ще достигне 19 градуса.

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В много райони ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на места - интензивни и значителни по количества. Има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е слаб, в Източна България умерен и с него ще нахлуе хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София около 23°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който след обяд ще се усили. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 9°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини