Кирил Петков: Не ни е страх от избори

Има ново мнозинство в този парламент. Това заяви пред журналисти в парламента премиерът Кирил Петков. Изказването си той направи минути, след като предложението за оставката на председателя на Народното събрание Никола Минчев бе приета.

Министър-председателят каза, че новото мнозинство е между „Възраждане“, ДПС, останалите депутати на „Има такъв народ“ (ИТН) и ГЕРБ.

Това, което е интересно за всички български граждани, е, че ИТН влезе с идеята да "изчегърта" ГЕРБ и гласува с тях. „Възраждане“ веят някакви знамена, а пък ДПС говорят за мирните права на всички българи, коментира Петков. Те решиха да се прегърнат. Дори не за оставката на това правителство, ако толкова много я искат, те се прегърнаха за човек, когото те уважават. Това означава пълна безпринципност, означава, че тези хора не са тук за нищо друго, освен да правят политически игрички, няма морал и идеология,  заяви още той. 

„Но хубавата новина е, че всички български граждани го видяха това ясно“, посочи още Петков.

"Хубавото е, че завесите се вдигат и нас не ни е страх от избори, защото хората,  които гледат в момента, могат да си направят ясна представа какво се случи"

На въпрос дали ще се откаже от „борбата си за това правителство“, Петков отговори: „Напротив, не“. И добави: „Аз вярвам, че има още свестни хора в парламента“. По думите му това са хора между страха и съвестта си, че България не трябва да влиза в политическа криза и избори след избори.

Никола Минчев бе предсрочно освободен като председател на парламент със 125 гласа "за“. Против оставката му бяха 113 депутати, един депутат се въздържа. Пред журналисти в кулоарите на парламента Минчев сподели, че той е народният представител, гласувал с „въздържал се“.

Вчера от ГЕРБ-СДС внесоха в деловодството на парламента 59 подписа под искането за вот на недоверие към правителството.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ба
    Бай Танас
    7 -1
    15:43, 16 юни 2022
    Тоя като ти каже нещо погледни небето и звездите ! На снимката изглежда като рибар, който се хвали , убеждава и показва с ръцете си каква голяма риба е хванал!
    Кирил Петков е осъществения проект на Румен Радев да клати държавата.
    • Fb
      FB
      0 0
      15:56, 16 юни 2022
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 2
    К
    К
    2 -1
    17:11, 16 юни 2022
    не ги е страх, те са свършени! Лъжци - еднодневки; появиха се, откраднаха каквото можаха и заминават да харчат откраднатото от народа! Боклуци!
  • 3
    "Наблюдател"
    3 -1
    18:34, 16 юни 2022
    Кире, не става въпрос за теб или за партийката ти, ами за това, че пак ще се харчат пари за избори. Ама като сте такива некадърници. Така не става, образ. Трябваше да се коалирате с най-доброто от всичките партии, а не да "чегърташ". В системните партии има много читави и компетентни хора. А вие сте аматьори, нещо като националния ни отбор по футбол
  • 4
    Ка
    Катранджиева
    1 -1
    20:19, 16 юни 2022
    Кирето е алчен похотлив пуяк всяка втора дума му е лъжа и удурма. Щом успя да преметне бившия пилот Румен Радев и нашия серсемин му хариза цялата власт за да закопае държавата.
    • К
      К
      1 -1
      20:28, 16 юни 2022
      не Кирето преметна Радев, американската мафия му го натресе, вероятно даобре са му платили за да вкара техния слуга във властта. Затова има безотчетни фондове, от тях идва корупцията.
Последни новини