Около 7000 нови цветя преобразиха визията на зелените пространства в Асеновград

С около 7000 летни цветя отдел „Екология и околна среда” преобрази в дните между края на пролетния и началото на летния сезон основните градинки пред община Асеновград и на централния площад "Академик Николай Хайтов", Градския парк, около Историческия музей, кръговото кръстовище на улица „Марица, както и зелените пространства на улиците „Братя Пачови” и „Васил Коларов”.

Нови цветни видове ще допълват красотата в „колелата“ по кръговите кръстовища.

Засадени са 26 броя дървета в централна градска част, три - на улица „Братя Пачови” и още пет - в квартал "Долни Воден".

Дървесните видове са кълбовидна каталпа, церцис, елха, липа и японска вишна.

Засадени са и 2000 броя храсти за жив плет в Градския парк и централна градска част от вида лигуструм, форзиция, лавандула, спирея, лоницера, юниперус, сенецио. И още - иглолистни от вида туи и туи смарагд.

Цветята пък са многогодишни - от вида маргарита, агератум (бял и син), армерия, мини рози и рози чаен хибрид.

Има и едногодишни – циния, винка (бордюрна и каскадна), салвия, тагетис, лизимахия, газания и флокс бегонии.

В градинка на площада са засадени също пет индийски люляка и още толкова японски вишни. В Градския парк са направени две нови цветни фигури.

Цветята са онова, което привлича погледа и предизвиква възторг и възхита.

В тази връзка, община Асеновград отправя апел към гражданите да им се радват от разстояние и да не се изкушават да ги вземат за личните си градинки, както и да пускат деца и животни да навлизат в зацветените пространства.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини