Утре в пернишкото село Дивотино ще се проведе ХХV национален детски фестивал „Чичо Стоян“

На открита сцена пред Народно читалище „Чичо Стоян – 1927 г.” в пернишкото село Дивотино утре ще се проведе ХХV  национален детски фестивал „Чичо Стоян“, съобщиха от общината. В програмата ще се включат 494 участника от областите Кюстендил, София и Перник. Те са представители на шест детски градини, пет училища, 20 читалища, един културен център, една музикална академия. Изкуството си ще покажат общо 33 формации и много индивидуални изпълнители.

Проявата има конкурсен характер. Изпълнителите ще се състезават в различни жанрове песни и танци - фолклор, хип-хоп, модерни танци, мажоретки и др. Тричленно жури с председател музиколога Валерия Момчилова ще оценява изпълненията.

Всички участници ще получат грамоти. Журито присъжда колективни награди – плакет, диплом за І,ІІ,ІІІ място, индивидуалните изпълнители се награждават с диплом и медал.

Националният детски празник „Чичо Стоян“ се провежда всяка година през юни - рождения месец на Стоян Михайлов Попов – Чичо Стоян в родното му село Дивотино. Той е насочен към най-широката детска аудитория на възраст от 3 до 18 години.

Фестивалът е с 33-годишна история. Главната му цел е да се поддържат традициите и творчеството за деца и юноши, завещани ни от големия приятел на децата - писателя Чичо Стоян, да се откриват и развиват талантът и духовната сила на децата.

Организатори на събитието са Народно читалище  „Чичо Стоян - 1927 г.”, кметството в село Дивотино и община Перник.  

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини