Пъстър празник на детето е подготвен в Перник

С много събития ще бъде изпълнен Международният ден детето в Перник, съобщи общинският пресцентър. Изложба на открито, занимания по рисуване за деца и младежи, концерт и караоке организира Народно читалище „Нови хоризонти 2009“ от 10:00 ч. при паметника на Кракра Пернишки. В програмата ще се включат също Хараламбос Агапио и сдружение „Памбос дансинг център“.

В 10:00 ч. ще започне и съвместната инициатива на Регионалната библиотека „Светослав Минков“ и детска градина „Родолюбче“, наречена „Приказни съкровища“ – анимация по приказка на Андерсен.

„Приказни вълшебства“ за своите връстници ще сътворят децата от Обединения детски комплекс пред Градския универсален магазин от 11:00ч. В същия час  пред Районния младежки дом в кв. „Мошино“  са подготвени много изненади за най-малките. Там ще бъде пресъздадена  инициативата на кметство „Изток“ и Общинския младежки дом „Една усмивка прави чудеса“.

„Улица Вълшебна“ и тази година ще зарадва най-малките перничани от 11:00 ч. до 15:00 ч. пред Регионалния исторически музей. Мобилната изложба „Крепостта Перник: позната и непозната“ ще бъде подредена на хълма „Кракра“ също до 15:00 ч.

В читалищата в населените места в общината също се организират празнични събития за децата. В 10:00 ч. ще започне празникът в селата Мещица, Драгичево, Кладница, Дивотино и кв. „Бела вода“. В 11:00 ч. забавления за най-малките има  в парка на гр. Батановци, кв. „Църква“ и селата Рударци и Големо Бучино. Мероприятия са предвидени и в с. Черна гора от 15:00 ч., с. Витановци от 16:00 ч., от 17:30 ч. в с. Богданов дол и с. Люлин от 18:00 ч.

 

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини