„Дигитален Перник 2030“ предвижда създаване на 5000 работни места в сектора на информационните технологии

Предстои създаването на фондация „Дигитален Перник 2030“, чиято мисия е да развие предприемачеството и дигиталната трансформация в Перник, като целта е до 2030 г. на територията на региона да работят над 5 000 души в сектор „Информационни технологии“. Това съобщи пресцентърът на областната администрация. В екипа на фондацията са международни специалисти от дигиталния сектор, водещи предприемачи, финансови експерти.

 „Крайната цел на работата ни с бизнеса и местната власт е реализирането на дигитална трансформация на Перник и региона, като икономическа политика до 10 години. Голям дял от това развитие е и подготовката на кадри и готовността да се посрещне бизнеса, инвестиращ и в аутсорсинг дейностите, носещи значими приходи в България“, обясни създателят на организацията Калоян Велинов.

Началото на работа по концепцията „Дигитален Перник - 2030“ се е зародило от налагащото се децентрализиране на отрасъла от столицата към други големи градове в страната. Перник има географския и инфраструктурен потенциал да посрещне тази трансформация, смятат млади жители на миньорския град.

Представено е първото споделено работно пространство в Перник. То предлага персонално работно място с всички удобства и ресурси и се намира в МОЛ „Перник“.

Инициативата е подкрепена от областния управител Кирил Стоев.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини