Хиляда чифта висококачествени обувки са предоставени на работниците в радомирския завод „АК Електрик“

Специално работно облекло и лични предпазни средства за подобряване условията на труд са предоставени на работници в радомирския завод „АК Електрик“, съобщиха от Местната инициативна група „Радомир - Земен“. Осигурени са хиляда чифта висококачествени работни обувки - 500 чифта летни и 500 чифта зимни. Те ще предпазват работещите при падане на тежки предмети и материали, спъване, удряне в остри ръбове и др. Закупени са 108 ергономични работни столове на електрозаварчици и електромонтьори, също и заваръчни лицеви маски с искрозащита и защита от лъчения, както и такива със система с подаване на въздух от най-висок клас.

Инициативата е реализирана по проект за приспособяване на работниците и предприятието като цяло към промените. Той е насочен към подобряване на работната среда посредством осигуряване на добри и безопасни условия на труд, по-продуктивни и екологосъобразни начини за организация на труда и качеството на работните места. С цел създаване на възможности за активен отдих са закупени футбол на маса и дартс.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Подобрената работна среда се е отразила положително на повишаване на производителността на труда, отчитат от ръководството на завода.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини