Старт на тържествата по повод 100-годишния юбилей на волейбола

Изображение 1 от 4

    Децата от Волейболен клуб „Миньор“, техните треньори и любители на волейбола дадоха официален старт на тържествата по повод 100-годишния юбилей на популярния сред перничани спорт. Гости на събитието бяха зам.-кметът Стефан Кръстев, директорът на РИМ-Перник Милан Миланов, Петър Първанов – президент на клуба и Десислава Стойова – главен експерт „Спорт“ в община Перник.
    „Волейболът е спорт с традиции и впечатляваща история в града ни, затова той има и много сериозно настояще. Не случайно всички възрастови групи на възпитаниците на клуба стигнаха до финалите в републиканските първенства в отделните категории. Това е добра индикация, че на този спорт в Перник предстои едно бляскаво бъдеще, достойно продължение на славното ни минало“, каза Стефан Кръстев, който откри събитието.
    „Волейболът го е имало и от това, което виждам тук ще го има и в следващите 100 години. Тази година поставихме много стабилни основи, но за жалост не можахме да се класираме в елитната лига. Но се надявам да го направим в следващия сезон“, каза президентът на клуба Петър Първанов.
    Утре събитията по случай юбилеят продължават с открита тренировка на момичета и момчета от ДЮШ със звездите на пернишкия и български волейбол – Светослав Гоцев, Тодор Скримов, Стилян Асенов, Мартин Симеонов, Любослав Симеонов, Методи Методиев, Кристина Йорданска, Андреа Матеева и други. Тренировката ще продължи от 10:00 ч. до 12:00 ч. По – късно от 14:00 – 16:00 ч. пред Двореца на културата всеки желаещ ще може да играе волейбол с младите звезди на волейбола, които представят Перник и България в отбори по целия свят. До края на годината предстоят още много спортни събития, които ще преминат под знака да годишнината.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини