V-то издание на традиционния турнир „Аз обичам джудо“ се проведе в зала „Борис Гюдеров“

Изображение 1 от 4

    V-то издание на традиционния турнир „Аз обичам джудо“, който се проведе в зала „Борис Гюдеров“ се превърна в истински празник на спорта. В борбата за медали в различните възрастови групи се включиха 326 състезатели от 22 спортни клуба от страната. За пета поредна година СК „Кракра“ организира състезанието за деца от 5 до 15 години, със съдействието на Община Перник и БФ по джудо.
    Домакините от СК „Кракра“ взеха участие с 28 деца, от които 7 завоюваха медали. Клубът получи и купа за трето място в отборното класиране при момичета родени през 2011-2012 г. Другият пернишки клуб по джудо – СК „Перун“ участва със шест състезатели, като всички те спечелиха медали. Отборът завоюва и две купи – при деветгодишните момичета и девойките до тринадесет години.
    „Изключително съм щастлива, че в навечерието на Деня на спорта - 17 май, Перник отново е домакин на такова грандиозно мероприятие, каквото е турнирът за деца „Аз обичам джудо“. За мен винаги е удоволствие ,когато усещам енергията и емоциите, които кипят в залата и зареждат всички, които обичат спорта, каза Десислава Стойова главен експерт по спорт в Община Перник, която откри турнира. Тя добави, че е впечатлена от многобройните участници в това прекрасно събитие и пожела на младите състезатели много здраве и спортни успехи.
    Ръководството на СК „Кракра“ връчи благодарствени плакети на Кмета на Община Перник Станислав Владимиров и на председателя на БФ по джудо Румен Стоилов.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини