Община Перник предава на полицията злосторници, заснети с камерите за видеонаблюдение

Вандалски акт, извършен от малолетни лица в 23:30 ч. снощи, е запечатан от камерите за денонощно видеонаблюдение на ул. „Търговска“ в Перник, съобщи общинският пресцентър. На видеозаписа се вижда ясно как децата унищожават засадените по-рано през деня цветя.

Записите ще бъдат предадени на Областната дирекция на МВР в Перник. От общината декларират, че ще продължат да показват вандалски прояви, заснети от камерите за видеонаблюдение, които вече са над 170. Нови зони с камери се изграждат в кварталите „Изток“ и  „Църква“, селата Студена, Люлин, Кралев дол и други. Камерите имат превантивен ефект и целят да възпрат подобни прояви, но не отменят ролята на родителите във възпитаването на основни ценности при децата, припомнят от общината.

Наскоро общината разпространи заснет вандалски акт в района на надлез „Иван Вазов“. На видеозаписа от 7 май ясно се вижда как двама младежи рушат оградата, монтирана за безопасността на перничани, за да пресекат нерегламентирано, въпреки че всички подлези в района са ремонтирани и осветени.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини