Художествена изложба е част от програмата в Нощта на музеите в Перник

Художествена изложба ще представи Регионалният исторически музей в Перник в програмата си в Нощта на музеите, съобщиха от институцията. Експозицията е на художника Радослава Манова – Раде и ще бъде подредена в театралния салон на някогашния Минен театър - един от първите любителски театри в България (20-те г. на ХХ век). Представянето ще бъде под формата на пърформънс, като картините са съчетани с видео и озвучаване в композиционна цялост.

Радослава Манова – Раде ще бъде заедно с посетителите през цялата вечер, сподели авторката. В основата на участието ѝ е желанието да предизвика различно общуване с изкуството, активен диалог с публиката на необичайно място, извън затвореното пространство на галерията. Изкуството винаги и навсякъде може да намира начини за своето съществуване, убедена е художничката. Нейното намерение е след това събитие да продължи с представянето на изкуството си на различни места, провокирайки интерес към духовното общуване между хората.

Същевременно, макар и за кратко, по време на представянето ще могат да се видят картините, които Радослава Манова – Раде ще покаже в третата си самостоятелна изложба. Тя е планирана за края на май в Сърбия.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини