Състезание „Млад огнеборец“ се провежда утре в Перник

Утре  от 10:00 часа на стадион „Металург“ в  Перник ще се проведе ХХII областно състезание на младежките противопожарни отряди (МПО) „Млад огнеборец“ – Перник 2022 г., съобщи Областната дирекция на МВР.  Организатор  е Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в партньорство с Регионалното управление на образованието  и Областната администрация.

Право на участие имат отборите, класирали се на първо място в проведените общински състезания на младежките противопожарни отряди (МПО) „Млад огнеборец“. В РДПБЗН-Перник са регистрирани заявки за участие от три отбора – представители на общините Перник, Радомир и Трън. Тимовете се състоят от по 10 състезатели. Възрастовата граница за участниците е от 12 до 16 години.

Състезанието включва две спортни дисциплини -  „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м щафетно бягане с препятствия“. Надпреварата се провежда  с цел повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

Въз основа на резултатите в двете състезателни дисциплини се определя първенец в комплексното класиране, който ще представлява област Перник в републиканските състезания на МПО „Млад огнеборец“.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини