Премиера на „Бозаджийница Джокица по време на пандемия“ представя радомирският ансамбъл „Етнофолк“

Премиера на най-новия театрално-танцов спектакъл на фолклорния ансамбъл „Етнофолк“- „Бозаджийница Джокица по време на пандемия“ ще бъде представена утре в Радомир, съобщиха от местното читалище „Напредък 1895“.

Постановката е свързана със символа на града - бозата и разказва за стар местен майстор със сръбското име Джокица, който обикалял страната с гюмове и продава навсякъде резливата напитка. Това сподели пред БТА Георги Георгиев - художествен ръководител, режисьор и постановчик на спектакъла.

В представлението са преплетени художествена измислица и случки от реалния живот. То е продължение на успешно поставения преди две години музикално-танцов формат „Джокица - разказите на един бозаджия“.

Този път палавият майстор на напитката се оказва затворен между четири стени заради появата на коронавируса. Постановката е с комедиен оттенък и разказва епизоди от пандемията. Стари приятели  се срещат в едно по-сложното време с наложени забрани и ограничения,с контролно-пропускателни пунктове (КПП).

Спектакълът проследява как героите - възрастни хора от Пловдив и Радомир успяват да избегнат ограниченията и да преодолеят  КПП-та в стремежа си да направят живота си по-интересен. Зрителите ще видят и трима братя близнаци от ромски произход, като единият е полицай, вторият -  таксиметров шофьор и третият -  ваксаджия.

Спектакълът продължава час и половина ,участват 40 танцьори на възраст от 7 до 40 години. Той е посветен на прадядото на Георгиев, който е продавал боза, също и на бивш импресарио на ансамбъла от Сърбия, помогнал за изявите на радомирските деца на международна сцена.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини