Паметникът на съветската армия ще бъде опакован със знамената на България и Украйна

Паметникът на съветската армия в столицата ще бъде опакован със знамената на България и Украйна. Това ще се случи в сряда, а акцията е организирана от гражданската инициатива, която се бори за демонтирането на „МОЧА“ (Монумент на окупационната червена армия - алтернативното име на Паметника на съветската армия).

„Докато в Киев преди броени дни беше демонтиран паметника на руско-украинската дружба, а Русия не спира да погазва всякакви международни граници, договори и културно-исторически връзки, у нас институциите продължават да се ослушват дали премахването на паметника на българо-съветската дружба (защото МОЧА е точно това) няма случайно да наруши някоя запетайка от нещо, което дори не може да бъде открито като документ.

Затова и в знак на подкрепа към Украйна в този критичен миг заедно ще опитаме да измием срама от това безкрайно крещящо бездействие и ще започнем опаковане на паметника на съветската армия със знамената на България и Украйна“, казват организаторите.

Опаковани със знамената на България и Украйна първо ще бъдат скулптурните композиции в североизточния край на монументалната площадка.

Фигурите ще останат покрити със знамена в продължение на следващите няколко денонощия.

Призивът на организаторите е хората да носят собствени знамена, за да се покрие колкото се може по-голяма площ от монумента.

 

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (9)

  • 1
    00
    00
    6 -17
    13:34, 3 май 2022
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Га
    Габриела
    21 -5
    17:00, 3 май 2022
    В България не се казва "Слава Украинье", вика се "Да живее България"! В България се издига българското знаме, а не чужди знамена! Българите не желаят да бъдат замесвани в конфликта между САЩ, Украйна и Русия, българите желаят неутралитет. Българският народ не желае да изпраща оръжие в Украйна, за да бъдат избивани украинци и бесарабски българи от нацистите на азов в Украйна.
    • Да
      да
      1 -1
      17:14, 3 май 2022
      На хартия, да! Но реалността е друга!
    • Ve
      Venom
      6 -11
      17:20, 3 май 2022
      Искаш не искаш Путлер ни врътна кранчето.-Руските... Виж коментара
    • Га
      Габи
      8 -3
      22:04, 3 май 2022
      Чудя се защо си губиш времето да обясняваш на 80%-вите , това което е ясно на всички, които имат поне малко мозък в главите. САЩ и западните и слуги водят война до последния украинец, утилизират си старото въоръжение и боеприпаси безплатно. Заробват украинците за десетилетия напред със закона "наем-заем". А ако Зеленски е не е бърз, когато дойде времето, да се изнесе в именията си в чужбина, може да последва съдбата на Чаушеску, когато се усетят украинците че ги е продал и предал. За "шоколада" Порошенко важи същото.
  • 3
    Па
    Паметника
    15 -4
    19:11, 3 май 2022
    Паметника не е само ваш, за да го обвивате в чужди знамена. Паметникът е за признателност към хората дали живота си в една война убила милиони граждани от Европа и света. Хора бдете и не давайте на тези фашисти да мародерстват над паметника !
    • Да
      да
      2 -5
      00:53, 4 май 2022
      Да го махат този паметник. Не са умрели по нашите земи. Ей, момченце, по нашите земи измираха хора в съветските концлагери!
    • Бо
      боклук долен
      3 -1
      18:53, 4 май 2022
      колкото и фашисти да са измрели в лагерите по време на социализма, малко са! Изроди долни!
Последни новини