Журналистът Калин Тодоров представя последната си книга в Радомир

Журналистът Калин Тодоров, който е син на бившия министър-председател Станко Тодоров (1971 – 1976) и (1976 – 1981), представя днес, 3 май от 17 часа, в Радомир последната си книга „Защо лаят краставите магарета“ , съобщиха от местното читалище „Напредък 1895“.

Калин Тодоров е роден в София през 1953 година. Завършил е Юридическия факултет, специалност „Право“, в Софийския университет. През целия си живот е бил журналист последователно в БТА, програмата „Световна икономика“ на БНТ, вестниците „Отечествен фронт“ и „Отечествен вестник“ и на свободна практика. Отразявал е перипетиите около смъртта на писателя Георги Марков на моста „Ватерло“ в Лондон, атентата срещу папа Йоан Павел Втори, падането на Берлинската стена и „нежните революции“ в България и Румъния. Автор е на книгите „Кой уби Георги Марков“ и „Убийството с чадър“, „Зад завесата на соца“, „Зад завесата на прехода“, „Зад завесата на демокрацията“, „Зад завесата: Големият брат“ и „Завесата пада“.

„Защо лаят краставите магарета“ е написана в характерния журналистически стил на Калин Тодоров, отличаващ се с овладян тон, прецизна фактология, изненадваща информация. Това не е гола публицистика, или полусъблечена есеистика, а по-скоро нов тип разследваща журналистика, разглеждаща от невидимите събития зад завесата на съвременната българска преса, така и невидимите страни до днешната гореща война между САЩ и Русия, е записано в афиша на събитието.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини