Перник бе домакин на шестнадесетото издание на Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти

Изображение 1 от 4

    Перник бе домакин на шестнадесетото издание на Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, който се провежда под патронажа на кмета на Община Перник Станислав Владимиров. В музикалната проява, в която се включиха над 100 деца и младежи, сред които и гости от Китай, Сърбия, Швейцария и Австрия.
    „Щастлив съм, че за пореден път Перник се превръща в сцена за изява на талантливи деца и младежи. Градът ни отново е завладян от талантът и артистичността. С вашите музикални изпълнения и художествени творби ни давате надежда, че ще сътворим един по-добър, красив и мирен свят. За мен е чест, че заедно ще можем да се насладим на едни великолепни изпълнения и творби, които отварят вратите към сърцата на хората. Продължавайте да зареждате с енергията, която само изкуството може да дари на човека!“, с тези думи секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков поздрави участниците от името на кмета Станислав Владимиров и им пожела успех и на добър час.
    Младите музиканти бяха оценявани от професионално жури с председател Райчо Христов - диригент на КО „Орфей“ . В рамките на престижната проява за петнадесети път се проведе и Международен конкурс за детска рисунка, в който участие взехат също над 100 млади художници. Творбите се оценяваха от жури с председател проф. Бисера Вълева.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини