Деца от шест държави работят по интегриране на интернет технологиите в учебните програми

Деца от шест държави - България, Турция, Полша, Румъния, Латвия и Хърватия, работят по интегриране на интернет технологиите в учебните програми, съобщи Цветана Пиралкова - директор на основно училище „Св. Иван Рилски“ в Перник. Учебното заведение днес бе домакин на първата партньорска среща. Инициативата се осъществява по проект на програмата „Еразъм+".

С проекта целим да се фокусираме върху развитието на ключови компетенции и да насърчим интереса към STEAM подхода, заяви Али Дюран - инициатор на проекта и ръководител на турската делегация.
Ще бъдат направени продукти за подкрепа на учениците при работата им в дигитална среда, предпазването им от заплахите в мрежата.

Възрастта на децата, които участват в дейностите, е от 10 до 14 години. Темата на проекта е „Дигитално гражданство“ и цели обмяна на добри практики между ученици и учители. Заместник-кметът Стефан Кръстев ще представи опита на община Перник в създаването на електронни услуги.

Чрез заложените партньорски дейности, учителите ще бъдат повлияни да включват в преподаването учебно съдържание за дигиталната ера, ще бъдат насърчени към активен диалог с представители на страните - членки, ще засилят сътрудничеството, коментира още Пиралкова.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини