Община Перник грабна почетна грамота в Международното туристическо изложение „Културен туризъм 2022“

Изображение 1 от 3

    Община Перник грабна почетна грамота за активно участие в Международното туристическо изложение „Културен туризъм 2022“ във Велико Търново, което се проведе в края на миналата седмица в града на болярите. На официалната церемония по връчване на наградите в изложбените зали на художествената галерия „Борис Денев“ бяха обявени традиционните награди за участниците в единствения специализиран форум у нас.
    В престижното изложение се включиха десетки общини, а Община Перник бе единствената от тях удостоена с почетна грамота, заедно с Посолство на Индия, Посолство на Държавата Палестина, Посолство на Република Азербайджан, Социалистическа република Виетнам и град Бурса, Република Турция. Наградата бе връчена от Борислав Йорданов - управител на Общинската агенция по туризма „Царевград Търнов“.
    Участието на Община Перник в туристическо изложение е първото от дълги години насам. Посетителите бяха пленени от най-шумния, многолюден и цветен фестивал – „Сурва“. Всеки можеше да се снима с истински сурвакар, облечен с уникален костюм на сурвакарската група „Йорданови Арт“. На видеостена се излъчваха рекламни клипове и филми за забележителностите на града – Пернишката крепост, Международния маскараден фестивал „Сурва“, Подземния минен музей, събития и фестивали, които се провеждат в града и други. Община Перник издаде и нова рекламна брошура, подготвена специално за изложението.
    Най-атрактивният елемент на пернишкия щанд беше нещо ново и много ефектно - специален филм с виртуална реалност, който пренесе посетителите в единствения на Балканите подземен минен музей по начин, който може да се сравни само с истинско посещение. Сред първите разходили се виртуално в музея бяха зам.-министърът на туризма проф. Мариела Модева и кметът на град Велико Търново Даниел Панов.
    Включването в подобни форуми е от изключителна важност за популяризирането и брандирането на града, а завоюваната награда е допълнителен стимул за утвърждаването на Перник и региона като атрактивна туристическа дестинация.

     

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини