Арестович: Руската групировка в Мариупол рязко отслабва. За първи път е използван бомбардировача Ту-22М3

Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на президента, каза, че групировката на руските войски, която държи Мариупол в блокада, е отслабнала. Нашествениците се опитват да спечелят поне някаква победа в града, каза той в интервю с руския правозащитник Марк Фейгин.

"Според някои доклади мариуполската групировка, руската, рязко е отслабнала. Те бяха частично унищожени, частично изведени в посоката на основната атака там, на север. Тези данни, разбира се, изискват проверка, но са станали почти наполовина по-малко“, каза Арестович.

В същото време съветникът на ръководителя на кабинета подчерта, че тази информация трябва да бъде проверена.

Арестович заяви, че нашествениците са използвали всички налични средства в Мариупол, включително тежки свръхзвукови самолети Ту-22, за да хвърлят свободно падащи бомби върху завода "Азовстал".

"Защото висшите командири вече са хвърлили всички средства в битка. Но в Азовстал има такива убежища и подземни възможности, с които дори Ту-22 не могат да се справят", каза Арестович.

Той припомни, че президентът нарече унищожаването на защитниците на Мариупол основа за оттеглянето на Украйна от преговорния процес.

За първи път от началото на руската въоръжена агресия на 15 април са използвани бомбардировачи Ту-22М3.

"За първи път от началото на въоръжената агресия далечни бомбардировачи Ту-22М3 извършиха бомбардировки – този въздушен удар беше нанесен по град Мариупол", каза на брифинг говорителят на Министерството на отбраната на Украйна Александър Мотузяник.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ви
    Вива
    1 -3
    21:27, 17 апр 2022
    Лъжи , да живее Америка най справедливата и миролюбива страна !
Последни новини