Започва мащабна реконструкция и въвеждане на енергоспестяващи мерки в детска градина в Перник

Енергоспестяващи мерки ще бъдат въведени във филиал на детска градина „Калина Малина“ в Перник, съобщи Иван Искренов - началник отдел „Подготовка и управление на проекти“ в общината.

Инициативата се реализира по програма „Региони в растеж“. Проектът предвижда пълно обследване и реконструкция на сградата,както и преоборудване на помещенията. Ще бъде подменена дограмата, монтирана вътрешна и външна топлоизолация, хидроизолация на покрива и др.

Проектът е на стойност почти 1 млн. лв., като се очаква възвращаемост след реализацията му в резултат на намаляване на разходите по издръжка на сградата от въведените мерки за енергийна ефективност.

Детското заведение е открито през 1978 г. в пернишкия квартал „Проучване“ и оттогава досега е ремонтирано само веднъж. В него се обучават 100 деца.

Очаква се реконструкцията да приключи до есента и в началото на новата учебна година обновената детската градина отново да посрещне възпитаниците си. Докато трае ремонтът,  децата са пренасочени в Обединения детски комплекс и в 14-та и 15-та детска градина.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини