Да се създаде фондация „Култура Перник“, предлага кметът Станислав Владимиров

Да бъде създадена фондация „Култура Перник“, предлага кметът на общината Станислав Владимиров. Бъдещата структура ще осъществява обществено-полезна дейност, насочена към развитие и популяризиране на културата на територията на общината, реализация на културни и образователни събития, сред които фестивалите „Сурва“, за късометражно кино, „В Двореца“, летен фестивал и др., които трайно да се утвърдят в живота на общината.

Сред задачите са и развитие на Перник като туристическа и културна дестинация, разширяване и утвърждаване на ролята на творчеството и иновациите в устойчивото градско развитие, реализиране на партньорства в страната и чужбина за обмен на добри практики.

Фондацията ще може да осъществява и допълнителна стопанска дейност, като рекламна, издателска, отдаване под наем на имущество и техника, продажба на билети и сувенири, организиране на културни мероприятия и др.

Предвижда се новата структура да се ръководи от надзорен съвет, чиито правомощия се осъществяват от Общинския съвет, тричленно изпълнително бюро и административен секретар.

Предложението на кмета ще бъде разгледано на заседание на Общинския съвет на 7 април.  Община Перник е готова да предостави дарение на стойност 150 000 лв. на фондацията.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини