Мини в Черно море - в Румъния и до българската граница в Турция

Мина е открита в Черно море, близо до границата с България, съобщи днес турското Министерство на националната отбрана, цитирано от телевизия CNN-Turk.

Мината е открита във водите край градчето Инеада. В района са изпратени екипи на подводната охрана (SAS). Предприета е операция за обезвреждане на мината, се казва в съобщението на министерството, цитирано от БТА.

Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви в събота, че мина, забелязана в Босфора, е била обезвредена от екипите за подводна отбрана (SAS) на военноморските сили на Турция.

Морска мина, която беше забелязана тази сутрин да се носи по вълните на Черно море на около 70 километра от Капу Мидия, Румъния, беше унищожена от румънските военни, съобщи министерството на отбраната, цитирано от телевизия Диджи 24.

Мината е била забелязана от румънски риболовен кораб, който информирал румънските власти около 8.10 часа сутринта. На мястото е изпратен миночистачът "Вицеадмирал Константин Бълеску" с група водолази-сапьори на борда, които претърсили района и обезвредили мината.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини