Франция извика руския посланик заради публикувана от посолството карикатура, осмиваща Европа

Посланикът на Русия във Франция беше извикан днес във френското външно министерство заради публикация на посолството в Туитър, определена от Париж като неприемлива, предаде Ройтерс, като се позова министерството.

Руското посолство в Париж публикува снощи в Туитър картинка, изобразяваща тяло, на което пише "Европа". То лежи върху маса, а стоящи край масата фигури, представляващи САЩ и Европейския съюз, бодат тялото със спринцовки.

"Тези публикации са неприемливи. Ясно заявихме това днес на руския посланик", обяви министерството.

"Опитваме се да поддържаме взискателен канал за диалог с Русия и тези действия са напълно неуместни", заяви френското външно ведомство.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Др
    Дребен
    4 -6
    20:57, 25 мар 2022
    Некадърните европейски лидери са кукли на конци на Америка и НАТО.Санкциите ще ударят предимно нас , но на кого му пука .
    • Fo
      Fon Der Lae
      5 -4
      21:15, 25 мар 2022
      Върви да живееш в Русия като не ти харесва EU !!!
    • Жо
      жоро
      0 -1
      23:37, 27 мар 2022
      Ако не са американците, ти нещастнико щеше да си под руския ботуш все още. Тези хора американците възвърнаха демократичните принципи на живот - свобода на избора, на говора, на пътувантето - възстановиха достойнството на хората. А ти - директно в Масква. Там ти е мястото, неразумни човече. Под боруша на вожда. Нямаш място у нас.
Последни новини