Оставка на правителството и предсрочни избори поискаха от ГЕРБ

Оставка на правителството и предсрочни избори поискаха от ГЕРБ. Вече 100 дни България се управлява от правителството на промяната. Това констатира Тома Биков от парламентарната трибуна в декларация от името на партията.

Безвремие, невъзможност за вземане на адекватни решения, задълбочаване на икономическата криза вижда опозицията. Правителството показа, че е неспособно да обедини около себе си дори управляващото мнозинство, настоя Биков и подчертават че от правителството не могат да носят отговорност. Инстинктът за разрушение е станал основа на управлението. Обещанията за справедливост затънаха в блатото на некомпетентността, категоричен бе народният представител.

Биков каза още, че няма финансов експерт, който да потвърди прогнозите на Асен Василев за инфлацията, а кабинетът бил неспособен да прогнозира икономическите тенденции за седмици напред. ГЕРБ предложили решения, които били отхвърлени от мнозинството и сега виждаме най -тежката коалиционна буря. Правели се опити за спасяване на неспасяемите вътрешнокоалиционни баланси.

И до днес управленската програма е тайна, обвини Тома Биков. Провален е планът за възстановяване и устойчивост, категоричен бе той. Днес България е по-бедна, по-слаба и по-разединена, посочи народният представител. Наблюдаваме и гафове и във вътрешен, и във външен план. Объркан, неспасяем и безнадежден е Кирил Петков, според опозицията.

ГЕРБ атакуваха и шуробаджанащина на властта. Политическото вампирясване на Бойко Рашков е подходящ образ на некомпетентността и омразата на властта. Правителството на некомпетентността било по-опасно от предсрочни избори, според ГЕРБ. Никой не е над България, заключи Биков.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини