Кой брои резултатите от изборите, обработва данни на митниците и НАП

Нов състав на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" АД е бил избран на Общо събрание на акционерите на дружеството, съобщиха от Министерството на финансите.
Председател е Добрин Пинджуров, а членове са Бисер Боев,  Атанас Атанасов и Петко Сотиров. Досегашният изпълнителен директор на дружеството Чавдар Тодоров запазва поста си.

Пинджуров е шеф на дирекция "Бюджет" в Министерството на финансите, което е собственик на 99% от "Информационно обслужване", предаде "Дневник". Боев е бивш изпълнителен директор на "Икономедиа". Сотиров е отговорник по сигурността на информацията в министерството.

Атанасов пък е бивш шеф на Национална служба "Сигурност" (контраразузнаването) и бивш депутат от ДСБ. Когато стана известно, че Атанасов ще бъде назначен в държавната фирма, избухна спор между вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков. Финансовият министър коментира преди месец, че в дружеството трябва да има повече експерти и по-малко генерали.

"Информационно обслужване" придоби скандална известност покрай огромните заплати на служителите и несвързаните с дейността разходи. По-рано от управителния съвет беше отстранен Азер Меликов - съветник на бившия премиер Сергей Станишев. Името му нашумя и покрай предизборния черен PR срещу Бойко Борисов.
Членове на Надзорния съвет, който сега отпада и е заменен със Съвет на директорите, бяха бившият депутат от ДПС и шеф в "Мултигруп" Стоян Денчев, ексръководителят на еврофондовете Димитър Ивановски и Петко Сотиров.

"Информационно обслужване" брои резултатите от изборите и обработва базата данни на митниците и Националната агенция за приходите. Освен това дружеството администрира системата ГРАО, която съдържа личните данни на всички българи. Фирмата има клонове в цялата страна и в компанията работят над 800 души. Печалбата й за миналата година е 3.5 млн. лв.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини