Всеки трети ученик учи присъствено, без да е нужно да се тества

Всеки трети ученик се обучава присъствено, без да се тества за Covid-19, показват данните от последното тестване в училищата на 14 март, съобщават  от  Министерството на образованието и науката.

От понеделник в класните стаи без тестване са повече от 237 000 деца и младежи, което е над 34% от общия им брой.

Почти 155 000 деца са на училище без тестване заради ниска обща заразяемост в съответната община. През тази седмица присъствени занятия без изследване за Covid се провеждат в 111 общини. Без тестване присъствено учат всички ученици в областите Благоевград, Кърджали и Пазарджик. В други 19 области децата и младежите се изследват само в част от общините. В областите Варна, Кюстендил, Перник, Сливен, София-град и Шумен заразяемостта  все още надхвърля 250 на 100 000 души.

Други над 82 000 деца имат „зелен сертификат“ и също се обучават присъствено без тестване.

Общо в класните стаи през тази седмица учат над 625 000 деца и младежи. Останалите се обучават от вкъщи поради здравословни причини или поради нежелание на родителите им да бъдат тествани.

Броят на позитивните тестове в училищната мрежа намалява- при ученици, учители и непедагогически персонал, отчитат още от образователното министерство.

 

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини