Областният управител на Перник провери условията, при които са настанени бежанците в региона

Областният управител на Перник Кирил Стоев се  запозна на място с условията, при които се настаняват бежанци в региона, съобщи пресцентърът на областната администрация. В момента са приютени 23 жени и деца в специално обособен център в пернишкия квартал „Изток“ и в Трън.
 
„Ежедневно пристигат дарения и хората са осигурени с дрехи, продукти и пособия от първа необходимост, но имаме нужда от доброволци, както и от килими, завеси, щори, кухненски съдове, шкафове и стелажи, занимателни игри за децата“, заяви Никола Рахнев - собственик на центъра в Перник за бягащи от войната в Украйна.

Кирил Стоев изрази готовност за подкрепа от страна на областната администрация, както и за съдействие за координиране на действията между институции и представители на местния бизнес, изявили желание да направят дарения.  

Областният управител посети и хотел „Ерма“ в Трън, където са настанени 11 украински граждани, четири от които деца. С помощта на дарители ръководството на хотела е задоволило потребностите на настанените при тях бежанци, които по думите им са пристигнали от Украйна само с дрехите на гърба си.

По инициатива на Кирил Стоев в рамките на следващата седмица ще бъде сформирана областна оперативна работна група от всички ангажирани институции и неправителствени организации с цел по-добро координиране и синхронизиране на действията, касаещи пребиваването на украински граждани на територията на региона.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини