Планират ваучери за здравен туризъм

Предстои да се сформира Консултативен съвет за развитие на здравния туризъм с участието на представители от ресорни ведомства и на коалиционните партньори. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на туризма Христо Проданов.

Той заяви, че усилията на министерството по тази тема ще са за създаване и налагане на имидж на България като дестинация за здравен туризъм, въвеждане на ваучери за здравна превенция, позициониране на България като дестинация за здравен туризъм, както и балансирано и интегрирано развитие на този вид туризъм на регионално ниво. Министърът съобщи, че ще се създаде дискусионна платформа и онлайн портал за координация на мерките с икономическите субекти в определените райони.

В Плана за развитие на здравния туризъм е заложена мярка за повишаване на ефективността на управление на ресурсите, предвидени са изпълнение конкретни дейности, като целта е да се направят предложения за изграждане на нова инфраструктура към тези обекти, която да обслужва източниците на минерална вода, които слабо се използват или са новооткрити, каза министърът.

Министърът напомни, че България е на второ място в Европа по брой минерални извори – около 600, след Исландия. Министерството и коалицията смятаме, че развитието на балнео и лечебния туризъм в България има изключителен потенциал, защото ще допринесе за целогодишния туристически сезон и е полезен за здравето на хората, каза министърът.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ба
    бай Танас
    4 -1
    16:25, 18 фев 2022
    Не знам дали ще има ваучери за туризъм но както е тръгнало ще има купони за хляб !
  • 2
    !!
    !!!
    3 -1
    16:51, 18 фев 2022
    Министърът на туризма Христо Проданов, каза вица на деня, този министър не знае къде се намира! България като страна за здравен туризъм, без модерни болници без лекари и медицински сестри! По добре да дават ваучери на българските граждани за лечение в чужбина!
Последни новини