Трюдо задейства закон за извънредни мерки срещу протестиращите в "Конвоя на свободата"

Канадският премиер задейства закон за извънредни мерки срещу протестиращите срещу ковид ограниченията. Без да е необходимо съдебно решение, банките ще могат да замразяват личните сметки на хора, свързани с демонстрациите.

Полицаите ще имат повече правомощия за арести и налагане на глоби на протестиращите. Джъстин Трюдо заяви, че мерките ще бъдат ограничени във времето, "че се прилагат разумно и пропорционално" и няма да доведат до разполагане на военни.

Започналите като протест срещу изискването за задължителна ваксинация на шофьорите на камиони, които преминават американско-канадската граница, се превърна в най-мащабната демонстрация срещу ковид ограниченията.

Протестите парализираха част от канадската столица и спряха за шест дни движението по основния мост, свързващ Канада със САЩ.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Той от Бог се не бои, ако ще да каже че е протестант или католик. Това със замразяване на банковите пари... не е ли прекалено ? Този смачканяк, ако иска гражданска война, ще я получи. Нали уж полицията се плашеше от протестиращите че са много, а пък сега?! И тези полицаи - какво си мислят че правят, застават против справедливите искания на собствения си народ, нямат ли поне малко угризения на съвестта? Що не се засрамят? Цял свят гледа Канада. Колко човека знаят за съществуването на остров Ангуила или Уолис и Футуна? Този Тръндю си измива ръцете с полицията... човек който подкрепя педалите и носи два различни цвята чорапи... може ли да се очаква нещо свястно от него? Аз нямам нищо против ЛГБТИ, но чак толкова права не са им нужни, както на Запад. Аз не съм човекът, който ги съди, това е работа на Бог.
Последни новини