Сдружение "Аз обичам Пловдив" изнесе данни за корупционни практики в Община Пловдив

Юристът на сдружение "Аз обичам Пловдив" Атанас Бояджиев изнесе данни за притеснителни корупционни практики в община Пловдив на пресконференция в пресклуба на БТА-Пловдив - за порочните практики в незаработилата общинска фирма "Инсинератор-Пловдив", защо не е изтеглена все още концесията за Гребната база, защо все няма обявен конкурс за директор на ОИ "Старинен Пловдив", както и защо се бави строителството на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Той поясни, че в последните два дни са били подложени на огромен натиск и са били засипани от закани, заплахи през социалните мрежи, за да не се състои пресконференцията. Бояджиев съобщи, че е подал жалба в Специализираната прокуратура за порочни корупционни практики на управителя на общинска фирма "Инсинератор-Пловдив" Дончо Кацарев, покровителствани от кмета и общинското ръководство. Той поясни, че управителят е получавал заплата 1200 лева, без да ходи на работа в поверената му общинска фирма, неправомерно си е изплатил допълнително възнаграждение в размер на 6265 лева, сключил е договор със счетоводна кантора за обслужване, в която работи сестра му, като кантората всяка година е подавала нулеви годишни отчети. Освен това Кацарев е сключил договор с майка си, която няма шофьорска книжка, от която е наел спортно "Ауди" (300 конски сили), а и всеки месец получавал средства за гориво, за да "не ходи на работа", поясни Бояджиев. По думите му обяснението на кмета е, че това е "хранилка на ГЕРБ" и заварено положение от предшественика му.

Юристът на сдружението "Аз обичам Пловдив" попита защо две години все още няма обявен конкурс за директор на ОИ "Старинен Пловдив" след отстраняването на Богомил Грозев и защо все още не е изтеглена концесията за Гребната база, след като вече има внесена подписка, подкрепена от 4600 пловдивчани. Той също така попита защо в концесията е включен още зоокътът, редица имоти, алеите, велоалеите, хангарите, кулата на Гребната база или почти целият терен на парк "Отдих и култура" и още защо се бави строителството на стадион "Христо Ботев", след като има осигурени средства от държавата и добави, че утре феновете на клуба ще протестират за това.

Членовете на сдружението заявиха, че кметът Здравко Димитров не се справя с управлението на Пловдив и настояха незабавно да си ходи.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    Не само
    1 0
    07:26, 12 фев 2022
    Не само в Пловдив, елате и в Димитровград ! Навсякъде е обхванато. Няма град или село което да не е обхванато от корупция. Тепърва новото правителство ще бере ядове. Докато не минат местните избори, всичко си тече по старому. Трябва чистка навсякъде. Всичко се прави с хора , а не с мафиоти и лъжци.
Последни новини