В Истанбул институции и университети прекратяват работа заради снега

Изображение 1 от 2

    Валията на Истанбул Али Йерликая съобщи в Туитър, че на заседание на окръжния Съвет за обществено здраве е взето решение за въвеждане на нови мерки във връзка с неблагоприятните зимни условия в мегаполиса, който е обхванат от силни снеговалежи, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

    Съгласно решенията персоналът в обществените служби, с изключение на службите, осигуряващи услуги в сферата на сигурността, здравеопазването и транспорта, ще бъде в административна отпуска и утре - 26 януари. Инвалиди, хора с увреждания и бременни, работещи в обществените институции, ще бъдат в административна отпуска на 26, 27 и 28 януари.

    Занятията в университетите са прекратени до 31 януари. Отменени са и занятията в частните образователни центрове на 26, 27 и 28 януари.

    Междувременно валията съобщи, че се отменя наложеното преди това ограничение за влизане в окръга на автомобили, пътуващи от районите на Тракия и Анадола към Истанбул.

    Националният авиопревозвач на Турция "Търкиш еърлайнс" обяви по-рано, че преустановява всички полети от и до летище Истанбул до 24 часа днес. Летището успя да отвори само една писта, за да позволи кацането на полети от САЩ, Канада и Мексико. На по-малкото летище на азиатския бряг - "Сабиха Гьокчен", няма големи размествания в програмата на полетите.

    Силният снеговалеж в Истанбул възпрепятства не само въздушния, но и наземния трафик. На места снежната покривка достига 85 см. Много автомобили закъсаха по пътищата, като някои от тях се наложи да чакат по 17 часа. Валията на Истанбул Али Йерликая съобщи, че общо 5057 души, блокирани на пътя, са били спасени от властите, а 3180 са настанени в хотели, общежития и други места за настаняване.

    До обяд днес бе забранено движението на частни автомобили в Истанбул.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини