Клубове, барове и дискотеки ще бойкотират ограничителната заповед на столичната РЗИ

Собствениците на клубове, барове и дискотеки ще бойкотират ограничителната заповед на Столичната регионална здравна инспекция, защото според тях тя е дискриминационна. Ще продължим да работим протестно, каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов след среща на собствениците на нощните заведения в София, на която са били обсъдени последващи действия заради очакваното им затваряне.

Със заповед на директора на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев от 00.00 ч. на 27 януари се въвежда ограничение до 50 процента в капацитета/работната площ/брой лица в обектите и дейности със значение за общественото здраве и заведенията за хранене и развлечения - ресторанти, кафенета, бирарии, сладкарници, барове, закусвални, чайни и др. В тях допускането на хора отново ще бъде със зелен сертификат. От същата дата се въвежда и работно време до 22.00 ч. за игралните зали, казината и заведенията за хранене и развлечения, включително и тези към местата за настаняване.
Емил Коларов - председател на Сдружението на заведенията в България, заяви, че ако тази заповед не бъде отменена, от бранша са готови на протестни действия в страната.

Ричард Алибегов каза, че тази заповед е в разрез с политиката на правителството за по-голяма ваксинация, тя ограничава дейността на заведенията, на които им предстоят сериозни плащания на сметки за ток, данъци, заплати. Същевременно бизнесът не може да се възползва от подкрепящите мерки, защото ограничението не е наложено със заповед на здравния министър, а като цяло повечето от заведенията не могат и да кандидатстват по тях, защото не отговарят на условията.

Ще заведем искове срещу държавата за щетите, които ни нанесе за две години с повечето от заповедите, предупреди Коларов.

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Хи
    Химена
    2 -8
    18:43, 24 яну 2022
    Самоубийци ! Виж коментара
    • Лу
      Луда
      5 -6
      18:46, 24 яну 2022
      Абсолютно подкрепям действията на клубовете и дисктеките! А вие се скрийте някъде!
  • 2
    Да
    Да
    5 -3
    19:39, 24 яну 2022
    Абе вие сами се навирате между шамарите .Първо настоявахте за сертификат като си мислехте че народа ще се ваксинира и ще хукне да ви яде помиите и пие фалшивата ракия.Второ изгонихте качествения си персонал с тая масова кастрация и наехте разни бабки идебели чичковци в предпенсионна възраст .Не познахте заведенията останаха празни а чичковците и лелките почнахте да ги пускате на борсата.Между другото оная мазна маймуна председателя ви е на Боко подлога той ще ви закопа.Заслужавате си съдбата с цирка който започнахте всичко рефлектира от където е започнало.
Последни новини