Въведени в експлоатация са социални жилища за 100 души в Перник

Въведени в експлоатация са социални жилища за 100 души в най-младия пернишки квартал „Тева“, съобщиха от общината. Те са разположени в две шестетажни жилищни сгради - бл. 20 и бл. 21, дадени на общината с решение на Министерски съвет от 2016 г.
Блоковете са били груб строеж, в много лошо състояние - с напукани покриви, неизмазани стени, опасни асансьорни шахти и стълбища, без електрически, В и К и отоплителни инсталации. Разположени на оживено място, в този си вид те са нарушавали естетическата среда в квартала. Сградите са обновени по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. Проектът е на стойност 1 647 981 лева.
Завършени напълно са 42 апартамента, в които ще бъдат настанени уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението. Вече са определени и обитателите на новите домове, които ще получат ключовете си в края на януари. Специална комисия е избрала наемателите на базата на заложени и минимум изисквания за посещение на училище от децата в училищна възраст, включване на безработните в различни образователно-квалификационни програми, както и програми за осигуряване на заетост. Необходимо е също бъдещите новодомци да имат избран личен лекар и задължително да водят децата си на имунизации и прегледи. Предназначението на социалните жилища не бива да бъде променяно минимум пет години.

 

Източник: Perunik.COM

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини