Премиерът Кирил Петков се самоизолира

Премиерът Кирил Петков и шефът на кабинета му Лена Бориславова ще се самоизолират следващите дни. Това потвърдиха от Министерския съвет за БНТ.

Решението идва часове след като стана ясно, че председателят на Народното събрание Никола Минчев е с коронавирус. Той се почувствал зле след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев. Тестът му за ковид се оказал положителен. През следващите дни Минчев ще участва в заседанията на парламента дистанционно според правилника на Народното събрание.

Очаква се Столичната здравна служба да реши дали да постави под карантина и другите участници в КСНС при президента като контактни.

В момента всеки, стоял в затворено помещение повече от 15 минути с доказано заразен, е контактен, а карантината за него е с продължителност 10 дни.

Пред БТА д-р Данчо Пенчев потвърди, че законът ще бъде спазен и участниците в КСНС ще бъдат поставени под карантина.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ба
    Бай Танас
    13 -3
    10:04, 11 яну 2022
    Всичко е нагласено и карантината за да не ходи нашия Кирчо в Македония и да не става отново за смях защото си е обикновен папагал.
  • 2
    То
    Този
    11 -2
    11:07, 11 яну 2022
    Този не е за пускане за никъде. С лековатия си характер и липса на фундаментални знания за нашата история е противопоказен за цялата ни нация.
  • 3
    Qf
    Qf
    7 -1
    13:42, 11 яну 2022
    Яба як театър.Кирчо и Кокорчо били по големи актиори и Боко Джипката.Скриха са като мишоци точно преди протеста ма затвориха и Коцето Копейката. С едим куршум два заека ще лежат в къщи и ще се възхищават на словоизлеянията на бедните крякащи мисирки обаче и Коцето ще седи в къщи иняма да трупа дивиденти.Бах едно време не затваряха контактните на болните от грип в къщи.Какви времена какви глупаи минаваш подпечатваш си свободата за три месеца и после пак.Докато се скапиш напълно справка един голям председател на ЕС
  • 4
    //
    ///
    6 -1
    13:48, 11 яну 2022
    Страх разтресе кочината от протеста, коите е насрочен за утре!
Последни новини