Най-тежката обида към неваксинираните, изречена от държавник. Макрон разбуни духовете във Франция

"Неваксинираните, наистина искам да ги разгневя. Затова и ще продължим по този начин до края. Това е стратегията", заяви френският президент Еманюел Макрон в интервю за вестник "Паризиен" късно снощи.

Еmmerder - изразът, който Макрон използва, може да се преведе като "да разгневя и създам неприятности", но също и "да ги вкарам в лайната".

А каква е стратегията, за която говори френският президент? Пълно ограничение за неваксинираните срещу COVID-19 да имат социален живот. 

Изказването на Макрон е на фона на забавянето на гласуването на законопроект за задължително изискване за ваксинационен паспорт в страната. Приемането му ще направи невалидни отрицателните тестове срещу COVID-19 и те няма да важат за достъп до обществените пространства, включително заведенията и транспорта.

"Така че трябва да уведомим (неваксинираните) - от 15 януари вече няма да можете да ходите на ресторант, няма да можете да си вземете питие или кафе, или да отидете на театър или кино", каза още френският президент в интервюто. 

Политици от крайнолявото и крайнодясното пространство реагираха най-остро на думите на Макрон.

Лидерът на "Непокорна Франция" Жан-Люк Меланшон определи интервюто като потресаващо: "Осъзнава ли какво говори? СЗО говори за убеждаване вместо за принуждаване, а той говори за още по-голямо досаждане на неваксинираните. Това е потресаващо."

Според лидера на Национален сбор Марин Льо Пен един президент не трябва да говори подобни неща: "Гарантът на единството на нацията упорства в това да разделя народа и уверява, че иска да превърне неваксинираните в граждани втора категория. Макрон е недостоен за поста си."

Към момента ваксинирани срещу COVID-19 с поне една доза във Франция са 53 015 741 души - близо 79 % от населението.

Източник: offnews

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Та
    Така
    11 0
    11:55, 6 яну 2022
    Така е когато президентите са педераси !
    • Ме
      Метъл
      1 0
      13:59, 7 яну 2022
      Човек който прави любов с баба си не е *****, още по извратен е.
  • 2
    Ви
    вип
    6 0
    17:53, 6 яну 2022
    Боклук е.п.м.
Последни новини