Спайдърмен продължава да чупи рекорди

Не можем да сме сигурни колко точно хора са очаквали "Спайдърмен: Няма път към дома" да се окаже същински хит в бокс офиса, но това се случи.

Е, ясно беше, че филмът със сигурност ще покрие разходите си, но едва ли някой е очаквал, че ще превърти пандемичния бокс офис. 

За едва 12 дни от пускането си по кината филмът успя да влезе в историята. "Спайдърмен: Няма път към дома" успя да спечели малко над 500 милиона долара от бокс офиса в Северна Америка, което го прави първият, продуциран от Sony филм, който достига тази сума.

"Джуманджи: Добре дошли в джунглата" (2017 г.) държеше първото място за компанията до момента с малко над 400 милиона долара. Но това дори не е най-впечатляващото. Според The Hollywood Reporter, "Спайдърмен: Няма път към дома" се превърна в първия филм от началото на пандемията, който преминава границата от 1 милиард долара приходи в бокс офиса.

Другото впечатляващо е, че въпреки пандемията успя да постигне тези приходи за само 12 дни. По-бързи в достигането на 1 милиард са само "Междузвездни войни: Епизод VII - Силата се пробужда" (12 дни), "Отмъстителите: Война без край" (11 дни) и "Отмъстителите: Краят" (пет дни).

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини