Сараите в Росенец: Две заповеди с един номер и дата открили в община Бургас

Казусът на днешните проверки в община Бургас тръгна от търсенето на собствеността на Сараите в Росенец. Това заяви депутатът от ПП "Продължаваме промяната" и член на антикорупционната комисия Константин Бачийски пред журналисти.

Той се опитвал да намери архива с досиетата на имотите там, които се оказало, че ги няма. В архива на общината той открил две заповеди с един и същи номер и дата, но с различно съдържание. Официално в регистъра стои заповед №3080 от 6 ноември 2013 г., която се отнася за помещение за хляб и хлебни изделия.

Другата заповед със същия номер, но различно съдържание е за деактуване на собствеността на около 4600 дка публична общинска собственост на територията лесопарк "Росенец". Територията е със статут на народен парк от 1935 г., когато е обнародвана в "Държавен вестник".

Според Бачийски, местната власт "се е разделила" с поне 1100 декара, когато отново си връща хилядите декари собственост край морето.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Па
    Пак
    19 -1
    06:32, 30 дек 2021
    Пак ли Рашков да обяснява на глупавата прокуратура какво е направено в общината. Прокуратурата ! Измама сдокументи, но спите и разкарвате читавите , а крадците и престъпниците укривате.

Още новини

Последни новини