ВиК - Дупница ще има нов управител

ВиК в Дупница ще има нов управител по Нова година. В последния работен ден преди Рождество стана ясно, че на проведения конкурс за нов управител е избрана Красимира Иванова от Благоевград - бивш началник "Отдел" на ВиК -Перник.

Конкурсът беше обявен през септември, но той се провали поради процедурни пропуски. На втория конкурс се явиха двама кандидати. Мандатът на досегашния управител - инж. Илия Илиев - е изтекъл отдавна, той все още заема поста временен управител. Същевременно дружеството е натрупало над 1 млн. лв. задължения. В някои от най-големите села на общината - Саморанаво, Яхиново, Крайници, Джерман, проблемите с водоподаването и недостига на вода са неотложни, основното заради амортизираната ВиК мрежа.

Общината се принуди да изтегли 1 мил. лева заем, за да започне подмяна на ВиК мрежата в селата, където имаше и протести. По решение на Общинския съвет ВиК -Дупница трябва да напусне ВиК асоциацията в Кюстендил, но това не става, след като други общини са "против".

Последните дни се лансира идеята да се създаде отделна ВиК асоциация, в която да влязат общините Дупница, Бобошево, Кочериново и Рила, коментира председателят на дупнишкия минипарламент Костадин Костадинов

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини