В Турция новозаразените нараснаха с 30% вчера

Дневният брой на новите случаи на коронавирусна инфекция в Турция превиши 30 000 за първи път от 19 октомври, сочат данни на здравното министерство, цитирани от Ройтерс.

Турция регистрира 32 176 новозаразени и 184 смъртни случая във вторник. Дневният брой на смъртните случаи се задържа до малко под 200 през последните седмици, а новозаразените бяха около 20 000 в този период.

"Довеждането на броя на случаите до нивото от 20 000 беше сериозно постижение. Заради бързото разпространение на варианта Омикрон, сега може да се види, че навлизаме във възходяща тенденция", заяви здравният министър Фахреттин Коджа в Туитър, като призова турците да се ваксинират.

Дневният брой на новите случаи в Турция се увеличи в последните дни заради варианта Омикрон, като новозаразените нараснаха с 30% вчера.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ет
    Ето
    0 0
    05:43, 30 дек 2021
    Правителството на Обединеното кралство признава, че ваксините са увредили естествената имунна система на двойно ваксинираните. Правителството на Обединеното кралство призна, че след двойна ваксинация човек никога повече няма да може да придобие пълен естествен имунитет към варианти на Covid - или евентуално към друг вирус. Така че нека гледаме как "истинската" пандемия започва сега! В своя Доклад за наблюдение на ваксините срещу COVID-19 за седмица 42, здравният орган на Обединеното кралство признава на страница 23, че „нивата на N антитела изглежда са по-ниски при хора, които се заразяват след две дози ваксина“. По-нататък се казва, че този спад в антителата е основно постоянен. Какво означава това? Знаем, че ваксините не предотвратяват инфекцията или предаването на вируса (всъщност докладът показва на други места, че ваксинираните възрастни сега се заразяват много по-често от неваксинираните). Сега британците установяват, че ваксината засяга способността на организма да произвежда антитела не само срещу шиповия протеин, но и срещу други части на вируса след заразяване. По-специално, изглежда, че ваксинираните хора не произвеждат антитела срещу нуклеокапсидния протеин, обвивката на вируса, която е решаваща част от отговора при неваксинирани хора. В дългосрочен план ваксинираните са много по-податливи на възможни мутации в шиповия протеин, дори ако вече са били заразени и са били излекувани веднъж или няколко пъти. Неваксинираните хора, от друга страна, ще придобият постоянен, ако не и постоянен имунитет към всички щамове на предполагаемия вирус, след като естествено се заразят с него дори веднъж.

    Източник: https: //assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1027511/Vaccine-surveillance-report-week-42.pdf
Последни новини