Пътят Рударци - Кладница ще бъде възстановен до четири месеца

 Републиканският път между селата Рударци и Кладница ще бъде изцяло възстановен до четири месеца. За целта днес Агенция „Пътна инфраструктура“ е подписала допълнително споразумение към основния договор за ремонт на участъка между двете населени места, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Това е докладвал и. д. председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ивайло Денчев на работна среща при вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. За лошото състояние на пътя заместник министър-председателят е бил сезиран по време на неговия първи приемен ден за граждани в събота, 18 декември. Министър Караджов се е ангажирал да намери бързо решение за ремонт на пътя, който е в тревожно състояние.
Стойността на предвидените строително-монтажни работи е в размер на 3,4 млн. лв. Средствата са до 50 на сто от сключения основен договор.
Ремонтът на републиканския път между Рударци и Кладница започна през ноември 2019 г., напомнят от министерството. Вследствие на обилни валежи и активизирано свлачище през февруари 2021 г. обаче част от него пропада. Заради свлачището пътят и към момента е непроходим, а пътуването се извършва по обходен общински път, който също е в лошо състояние. По тази причина вицепремиерът Гроздан Караджов се е ангажирал, докато текат ремонтните дейности на трасето между Рударци и Кладница, заедно с община Перник да бъде изготвена оценка на щетите по обходния път, като сумата бъде отпусната целево от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини